hoe glazen flessen steriliseren

Glazen flessen, in het bijzonder voor babyflessen, steeds populairder in de afgelopen jaren als een alternatief voor plastic flessen worden. Hoewel duurzaam en aantrekkelijker dan plastic, glas kan ook micro-organismen die ziekte of voedselbederf veroorzaken haven. Steriliseren glazen flessen is mogelijk en kan worden gedaan met een beetje begeleiding en gemeenschappelijke huishoudelijke artikelen en schoonmakers.

Gebruik een vaatwasser. Als u niet beschikt over een vaatwasser hebben, ga dan naar stap 2. vaatwasmachines zijn in staat om glazen flessen bloot aan hogere temperaturen dan menselijke handen kunnen staan ​​en kan deze temperaturen langer door. Typisch, het interieur van een vaatwasser bereikt 140 graden Fahrenheit, wat genoeg te doden meeste micro-organismen. Buiten dat de droogcyclus is ook warm, zeer hoog blijft temperaturen gemiddeld 10 tot 30 minuten. Zorg ervoor dat de flessen geplaatst in de wasmachine zijn mond naar beneden (opening naar beneden) om het water naar de fles in te voeren, maar blijven niet eens wassen wordt gedaan.

Gebruik warm, schoon water en een mild vloeibaar wasmiddel om de flessen genieten in het sop voor een minimum van 5 minuten om verontreinigingen los te maken. Met een fles borstel, schrob de binnenkant van de flessen grondig met behulp van een draaiende beweging terwijl de borstel in de fles. Spoel de flessen in heet, schoon water.

Giet 3/4 kopje bleekwater in 2 liter heet water (ongeveer 120 graden F of meer). Zet op de rubberen handschoenen afwas te beschermen en te isoleren van uw handen. Dompel de flessen in het water, zodat ze volledig bedekt zijn door het water en luchtbellen niet aanwezig zijn. Laat het geheel 10 minuten. Spoel grondig in heet, schoon water. Laat de flessen aan de lucht drogen in een schotel droogrek.

Steriliseren uw flessenborstel. Nadat de flessen uit het water is gehaald, plaatst u uw fles kwast in het bleekmiddel oplossing voor ten minste 10 minuten. Spoel grondig in heet water en laat aan de lucht drogen.